Hofparken

Wat te doen in Lattrop en omgeving

In de omgeving: 145km

Grenzeloos genieten is absoluut mogelijk in de vele bijzondere stadjes en dorpen in de omgeving van De Bergvennen. Slechts van Duitsland gescheiden door enkele tientallen meters bos, ligt De Bergvennen praktisch op de grens. De Bergvennen ligt op een zandrug tussen de Vecht en de Dinkel met daarin een aantal grote zwakgebufferde vennen. Deze vorm van vennen worden op kunstmatige wijze goed gehouden doordat in de winter grondwater wordt opgepompt. Langs de vennen heb je gordels liggen die overgaan in natte en droge heide.

Lattrop-Breklenkamp

Vlakbij De Bergvennen ligt Lattrop-Breklenkamp. Lattrop-Breklenkamp staat bekend om haar mooie kasteel. Namelijk Havezate Brecklenkamp, ook wel Huis te Brecklenkamp. Huis te Brecklenkamp is in 1564 gebouwd in Lattrop en ligt midden op een landgoed van 15,5 hectare. Het Huis te Breckelenkamp heeft een buitenplaats en rijksmonument. Het huis te Breckelenkamp is een must see als je naar Lattrop gaat!

Cosmos sterrenwacht

Bij Cosmos sterrenwacht in Lattrop kan je door telescopen kijken, liveshows zien in het astro theater en planetarium en genieten van de stilte in een donker Lattrop. Je kan het heelal zelf van dichtbij zien en meemaken. De medewerkers van Cosmos Sterrenwacht vertellen u met liefde en passie over wat u ziet en meemaakt als u door de telescoop kijkt. De sterrenwacht is voor jong en oud. Daarbij komt ook nog eens dat Cosmos Sterrenwacht in Lattrop één van de grootste sterrenwachten van Nederland is! Reserveer een bezoek aan de Cosmos sterrenwacht.

Dagje erop uit: Tierpark Nordhorn

Vlakbij Lattrop ligt Tierpark Nordhorn. Een super leuke dierentuin van zo’n 10 hectare groot en aan het water. Je vindt hier meer dan 1700 dieren en maar liefst 100 verschillende soorten. Het is een echt park waar je doorheen kan lopen en waar overal wat te zien is. Ze hebben zelfs gedacht aan horecagelegenheden, er zijn maar liefst twee horecagelegenheden op het park te vinden. Restaurant ‘De Mallejan’ en de ‘Cafetaria’. Bij restaurant De Mallejan kan je heerlijk huisgemaakt gebak bestellen, uit eigen regionale keuken! Bij Tierpark Nordhorn kan het hele gezin zich vermaken, jong en oud. Bekijk alle informatie om Tierpark Nordhorn te bezoeken.

Kunststad Ootmarsum

Vlakbij Lattrop ligt ook de kunstzinnige stad Ootmarsum. In Ootmarsum is altijd wat te doen. Van fietsen en wandelen door de mooie groene omgeving omringd met bossen tot een museum bezoeken. Wil je wat actiefs doen? Ook dat kan in Ootmarsum! Huur scooters en tour door het pittoreske Ootmarsum of ga kanovaren door de meren.

Waar Ootmarsum ook bekend om staat is haar jaarlijkse Kunstmarkt. Elk jaar staan hier meer dan 200 kunstenaars wie met trots hun gemaakte kunst presenteren aan jou. Omringt door een super gezellige sfeer kat je de kraampjes afstruinen om de mooiste kunst te bekijken. De Kunstmarkt van Ootmarsum is een echt uitje voor de inwoners van Lattrop, maar ook voor de rest van de omgeving.

Denekamp; een gezellig dorp

Op zo’n tien minuten rijden van Hofparken De Bergvennen ligt het kleine, maar gezellige dorpje Denekamp. Denekamp heeft een super gezellig centrum waar geen leegstaande winkel te bekennen is. Denekamp heeft prachtige natuurgebieden, boerderijen en landgoederen. Stippel een fiets- of wandelroute uit en geniet van de rust wat Denekamp te bieden heeft.

Hofparken De Bergvennen

Hofparken De Bergvennen is omgeven door natuurgebieden, dat zie je terug in de bijzondere afwisseling van droge en natte heide en grasland, gescheiden door smalle stroken bos. De mooie natuur om je heen, inclusief een vogelreservaat, maakt het park tot een zeer aantrekkelijke locatie. Bovendien is het heerlijk wandelen en fietsen in de ongerepte natuur met haar bossen en door houtwallen omringde weilanden. De Bergvennen ligt omgeven in Lattrop, waar veel leuke dingen te doen zijn. Bekijk de mogelijkheden voor Hofparken De Bergvennen.

‘Tijd zat!’ is wat ze in Twentezeggen, ervaar het tijdens een verblijf op Hofparken De Bergvennen. Beleef een ultiem vakantiegevoel in één van onze duurzame vakantiehuizen die compleet zijn ingericht en alles te bieden hebben. Onze parken zijn volledig vuurwerkvrij en daarom ook zeker geschikt indien u uw hond mee wilt nemen op vakantie. Wil je er even tussenuit? Trek de natuur in of ga naar één van de nabijgelegen plaatsjes in Lattrop.