Hofparken

Omgeving van Winterswijk

In de omgeving: 137km

Naast de vele activiteiten die Winterswijk te bieden heeft, mag de omgeving van Winterswijk zeker niet overgeslagen worden. We hebben een aantal prachtige bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet.

Het Nationaal Landschap Winterswijk

Wie Winterswijk zegt, zegt het Nationaal Landschap. Ontvlucht het dagelijkse leven en ontdek de schoonheid van het Nationaal Landschap. Het Nationaal Landschap is maar liefst 22.000 hectare groot en is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers.

Fietsen in het Nationaal Landschap

Fiets door het prachtige coulisselandschap en ontdek de mooiste plekken van het Nationaal Landschap. De bezienswaardigheden in het gebied liggen zijn allemaal met de fiets te bereiken. Het gebied is zo groot dat u er dagen lang kunt fietsen, maar ook weer compact om meerdere bezienswaardigheden binnen een dag te bezichtigen. Dankzij het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk stel je eenvoudig zelf de ideale fietsroute samen. Daarnaast zijn er ook voorgedefinieerde routes beschikbaar.

Prachtig wandelen in het nationaal park

Naast de prachtige fietstochten kunt u ook ontspannen lopen over de verlaten landweggetjes en het gevarieerde landschap. Wandel door de omgeving van Winterswijk, langs de uitgestrekte graslanden, dichte bossen en unieke hoogveengebieden. Bij het VVV inspiratiepunt vindt u tal van wandelroutes en gerelateerde informatie.

 
Nationaal Landschap Winterswijk

Een prachtige golfbaan in de omgeving van Winterswijk

Voor wie op vakantie een balletje wilt slaan, kan terecht bij de Golfbaan de Voortwisch. Voortwisch is een sfeervolle baan met maar liefst 18 holes. Of u nu beginner of gevorderd bent, Golfbaan Voortwisch heet u van harte welkom. De 18 holes bestaan uit bos- en parkbanen en worden gekenmerkt door mooie vergezichten, doglegs en glooiende greens. Deze elementen zijn op een natuurlijke manier verworven met het landschap en biedt zo een sportieve uitdaging voor elk niveau golfer!
De Golfbaan bevat een clubhuis die van alle gemakken voorzien is, zoals een restaurant en een grote golfshop. Daarnaast kunt u ook een golfclinic volgen om uw GVB te halen.

Golfen tijdens uw verblijf bij Hofparken.

Op slechts zeven kilometer afstand van Hofparken ligt de prachtige golfbaan Voorwisch. De golfbaan kent een zeer betrokken businessclub, waar Hofparken trotse medesponsor van is. Zien wij u binnenkort ook op de golfbaan?

Ontspannen bij recreatiegebied Hilgelo

De Hilgelo is een recreatiegebied voor jong en oud en ligt dicht bij onze oosterburen. Het gebied kent een uitgestrekt strand met zwemwater. De plas wordt omringt door bomen die bescherming bieden tegen de zon. Heerlijk om tijdens de vakantie af te koelen en te genieten van de zon. U kunt bij Beachclub MEER terecht voor een hapje en een drankje. Vanuit Wiltershaar is het 20 minuten fietsen naar de Hilgelo. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid voor uw auto. Bekijk hier alle parkinformatie, waaronder de mogelijkheden tot parkeren.

Meddoseweg 42, 7104 AA Winterswijk Meddo

Recreatiegebied Hilgelo

Op avontuur bij de Steengroeve van Winterswijk

De Steengroeve van Winterswijk wordt ook wel de mozaïekvloer van Nederland genoemd. Dit heeft de steengroeve te danken aan de gevarieerde bodemopbouw. De steengroeve kent een rijke geschiedenis en er zijn door de jaren heen diverse bijzondere fossielen gevonden. De steengroeve is te bezichtigen vanaf het uitkijkpunt aan de Steengroeveweg. Daarnaast zijn er diverse fiets- en wandelroutes die langs de steengroeve gaan. Voor het gemak hebben we de locatie voor u gemarkeerd:

Steengroeveweg, Winterswijk Henxel

Zwemmen in het strandbad

Het strandbad is in de jaren 30 aangelegd als recreatiebad. Dit bad is ontstaan als werkverschaffingsproject in de crisisjaren. Na jarenlang gesloten te zijn geweest vanwege te troebel zwemwater is sinds 2011 het buitenbad weer geopend. Heerlijk om met het warme weer af te koelen. Het strandbad is gelegen in de omgeving van Winterswijk. Kijk hieronder voor de exacte locatie van het strandbad:

Badweg 6, 7102 EG Winterswijk

Culinair genieten bij Restaurant 1897

Restaurant 1897 is een gerenommeerd restaurant gelegen in de omgeving van Winterswijk. Bij Restaurant 1897 kunt een avond lang genieten van heerlijke gerechten waarbij proeven, delen en gezellig tafelen centraal staan. Het restaurant staat bekend om haar gastvrijheid en keuze voor lokale leveranciers. De ingrediënten van de gerechten komen voornamelijk uit de omgeving van Winterswijk. Zo worden bijvoorbeeld de groenten elke dag vers voor u geplukt door Marsman. Daarbij wordt de culinaire reis gecomplementeerd door specifieke wijnen uit Gambia, Nigeria of Iran.