Hofparken

Fietsen in de Achterhoek

In de omgeving: 141km

De Achterhoek is verrassend veelzijdig en dichterbij dan je denkt. De prachtige regio de Achterhoek staat bekend om haar afwisselende coulisselandschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bos. Fietsen in de Achterhoek is daarom altijd een goed idee. Hofparken Wiltershaar in Winterswijk bevindt zich middenin de Achterhoek en is de perfecte uitvalsbasis voor een fietsvakantie in deze mooie en rustgevende omgeving.

Winterswijk: de beste kleine fietsstad van 2020

In 2020 is Winterswijk uitgeroepen tot ‘beste kleine gemeente‘ in de verkiezing van Fietsstad 2020. Je kunt hier zonder zorgen genieten van een mooie fietstocht. Veel mensen noemen Winterswijk dan ook de parel van de Achterhoek. Winterswijk is een plaats vol variatie, die je echt met eigen ogen moet ontdekken. Waar je de sfeer zelf moet proeven. Een betoverend Nationaal Landschap vol natuur, rust en ruimte. Een bruisend winkelcentrum met een uitgebreide warenmarkt en een ruime keuze aan sfeervolle restaurants en cafés. Verder worden er elk jaar veel leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Winterswijk is puur genieten, voor iedereen!

Knooppuntenroutes in de Achterhoek

In de Achterhoek is genoeg moois te ontdekken. Dit kun je perfect per fiets doen, want de Achterhoek is voorzien van een zeer goed fietsknooppunten netwerk. Bij VVV’s en toeristische informatiepunten in de Achterhoek is een fietskaart van de regio te verkrijgen. Op deze kaart staan alle fietsknooppunten waarmee je zelf makkelijk mooie fietsroutes kunt samenstellen. Naast alle fietspaden en knooppunten staat er ook toeristische informatie op, plus vier kant-en-klare fietsroutes.

Knooppuntenroutes in de Achterhoek fietsen betekent dat je vrijwel na elke bocht verrast zult worden. Je fietst door weilanden en langs beekjes en van kleine dorpen naar historische stadjes. In de Achterhoek vindt je verschillende soorten landschappen, waardoor het één van de bijzonderste streken van Gelderland is. Mooie knooppuntenroutes leiden je door dit mooie Achterhoekse landschap vol verrassingen op het gebied van natuur, cultuur en historie. Geniet van een heerlijke kop koffie op één van de gezellige terrassen of geniet van een eigen meegenomen picknick in de weilanden van de Achterhoek. Fietsen in de Achterhoek is tot rust komen in een veelzijdige omgeving!

Overnachten in de Achterhoek

Voor een mooi hotel in de Achterhoek dat perfect is als uitvalsbasis voor een fietsvakantie ben je bij Hofparken Wiltershaar aan het juiste adres. Op ons ruim opgezette vakantiepark vind je verschillende luxe vakantievilla’s. Naast deze vakantievilla’s kan je ook kiezen uit een verblijf in een luxe hotelstudio, waar je met z’n tweeën het echte vakantiegevoel kunt ervaren. In een Hotelstudio Amalia geniet je van een echte hotelservice en heb je veel privacy, ruimte en comfort. Dagelijks verzorgen we de kamer en ontvang je schone handdoeken. Een mooi terras, hoge ramen en een schuifpui zorgen ervoor dat ieder verblijf in hotelstudio Amalia, hoe kort ook, zonovergoten is. De Hotelstudio Amalia is al vanaf 1 nacht te reserveren, perfect dus als je er even kort tussenuit wil. 

Zoek je een vakantiehuis voor meer dan twee personen? Dan heb je ruime keuze uit verschillende soorten vakantievilla’s voor 2, 4 of 6 personen. In deze vakantievilla’s ervaar je het ultieme vakantiegevoel in combinatie met rust en ruimte. Verschillende vakantievilla’s zijn voorzien van een hottub of sauna, dus ook wellness liefhebbers zijn hier op de juiste plek.

Bekijk hier al onze accommodaties en maak een reservering