Hofparken

Bezienswaardigheden Noordrijn Westfalen

In de omgeving: 221km

Noordrijn Westfalen is een deelstaat in Duitsland en grenst aan de Achterhoek in Nederland. Wie in de Achterhoek verblijft, rijdt binnen enkele minuten naar een geheel andere omgeving. In dit gebied kun je van alles beleven, van wandelen door de ongerepte natuur tot het bezoeken van bruisende steden. Wie in de buurt van Noordrijn Westfalen is, moet zeker één van de onderstaande bezienswaardigheden aandoen. 

Onze top bezienswaardigheden in Noordrijn Westfalen

Noordrijn Westfalen is een van de populairste gebieden bij onze oosterburen en dat is niet zonder reden. Dit gebied wisselt prachtig industrieel erfgoed af met bruisende steden en natuurgebieden. Voor iedereen in dit gebied is er wat te beleven.

Natuurliefhebbers kunnen geen genoeg van dit gebied krijgen

Noordrijn Westfalen staat bekend om haar industrie en natuurgebieden. Onder andere het Rührgebied, Nationaal Park Eifel en Sauerland bevinden zich in Noordrijn Westfalen. Dat allemaal op rijafstand van de Nederlands grens!

Bezoek het industrieel erfgoed in het Rührgebied

Het Rührgebied in Noordrijn Westfalen is vanouds een sterk geïndustrialiseerde regio. Wie aan het Rührgebied denkt, zal waarschijnlijk aan grijze gebouwen en vervuilende industrie denken. Tegenwoordig past dit imago niet meer bij dit gebied. In de afgelopen jaren heeft er een transformatie in dit gebied plaatsgevonden en is het steeds meer een toeristische trekpleister. Oude fabriekspanden zijn omgetoverd tot hotspots en bezienswaardigheden. In dit gebied kun je prachtig fietsen langs industrieel erfgoed, oude spoorrails of naar de verlaten mijnen. Alle indrukwekkende locaties en mooie fietsroutes zijn te vinden op Ruhr-Tourismus.

Het Rührgebied ligt op slechts een uur rijden van de Achterhoek, perfect voor een dagje uit vanuit vakantiepark Wiltershaar!

Wandelen over de heuvels van Sauerland

Aangrenzend aan het Rührgebied ligt het ‘land van de duizend bergen’ Sauerland. In de zomer kun je in dit gebied prachtig wandelen over de heuvels en mountainbiken over een van de vele routes. Alle wandel- en fietsroutes kun je vinden op Sauerland.com. Daarnaast biedt dit gebied huis aan nog meer sporten, zo ligt er een bobsleebaan, kun je er downhillen en in de winter skiën en schansspringen. Het gebied ligt in het oosten van Noordrijn Westfalen op ongeveer 2,5 uur rijden van de Achterhoek. 

Bezoek een van de vele bruisende steden in Noordrijn Westfalen

Met vakantiepark Wiltershaar als uitvalsbasis zijn er vele steden en dorpjes op rijafstand te bezichtigen in Noordrijn-Westfalen. Het gebied heeft een rijke industriële geschiedenis en die is ook terug te zien in de steden. Een grote trekpleister is de stad Keulen. 

De stad heeft een monument waar je niet omheen kunt: de Dom van Keulen. Echter is Keulen niet de enige stad die het bezoeken waard is. In Düsseldorf vind je veel cultuur, moderne architectuur en natuur. Daarnaast staat deze stad bekend om haar kerstmarkten in de winter. 

Monschau is een typisch Duits dorpje met een eigen burcht en er zijn nog meer steden en dorpen die het bezichtigen waard zijn! 

In deze blog lees je meer over een stedentrip in Noordrijn Westfalen.

Attractieparken voor een dagje weg

Noordrijn Westfalen is een veelzijdig gebied en dat bewijst zich met de vele attractieparken. Van fantasievol speelplezier tot achtbaanritten voor waaghalzen. Kleine filmfanaten kunnen naar Movie Park Germany. Gevaarlijke stunts, gave attracties en een kijkje in de studio’s van beroemde films. Waaghalzen kunnen hun adrenalinekick in een van de vele enerverende achtbanen in PhantasialandWunderland Kalkar is een attractiepark ontstaan uit de voormalige kerncentrale “Schneller brüter”. Het is een familiepark met attracties voor jong en oud. De attractieparken liggen allemaal op rijafstand vanaf Nederland wat ze ideaal voor een dagje weg maakt!

Vakantie boeken nabij Noordrijn Westfalen

Op steenworp afstand van de grens ligt hetvakantiepark Hofparken Wiltershaar. Vanuit Wiltershaar is het gebied van Noordrijn Westfalen goed te bereiken. Het park ligt perfect tussen de Achterhoek en Noordrijn Westfalen in waardoor het de perfecte uitvalsbasis voor beide gebieden is. Binnen enkele minuten rijden wisselt het landschap, de cultuur en bezienswaardigheden.