Terug naar overzicht
23 juli 2021

Vakantieperiodes en seizoenen

Vakantieperiodes en feestdagen lenen zich perfect om op vakantie in eigen land te gaan. Waar kun je dat beter doen dan in de natuur? Hofparken Wiltershaar biedt de gelegenheid om helemaal tot rust te komen en de Achterhoek te ontdekken. Wij hebben de  vakantieperiodes en seizoenen overzichtelijk op een rijtje gezet.
Ook buiten de schoolvakanties kun je genieten van de rust en natuur op een vakantiepark van Hofparken. Zo kun je verschillende feestdagen combineren met een weekend of midweek weg. Deze periodes hebben we onderstaand op een rijtje gezet.

Pasen, een paasweekend weg bij Hofparken

Wie het paasweekend er even tussenuit wil, kan optimaal gebruik maken van zijn vrije dagen. Het paasweekend is de perfecte gelegenheid om de lente in de Achterhoek te ontdekken. De dagen worden langer, de winterslaap van de dieren is voorbij en de bloemetjes beginnen te bloeien.

Hemelvaart; een voorproefje op de zomervakantie

Ga er samen tussenuit met hemelvaart. Geniet van alvast van een voorproefje op de zomervakantie met temperaturen die hoog kunnen oplopen. Ontdek de Achterhoek in deze mooie periode per fiets of wandelend. In de Achterhoek liggen uitgebreide fiets- en wandelroutes en voor wie de eerste zonnestralen wilt pakken kun je dauwtrappen door het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek.

Pinksteren; het lange pinksterweekend weg

Wandelen door de natuur of fietsen door de bossen van de Achterhoek. Het pinksterweekend leent zich om een paar dagen erop uit te gaan. Waar kan dit nu beter dan op een vakantiepark? Wordt ontspannen wakker door de fluitende vogels en ga na een stevig ontbijt op pad. Trek de natuur in of bezoek een van de gezellige dorpjes in de Achterhoek. Er valt genoeg te beleven in deze periode!

De seizoenen op vakantiepark Wiltershaar in de Achterhoek

Elk seizoen heeft iets unieks. Vakantiepark Wiltershaar is hierop ingericht. Op het vakantiepark kun je alle seizoenen genieten van de welverdiende vakantie.

Winter – vakantiepark in kerstfeer

Vier Kerst en Oud en Nieuw in alle rust op vakantiepark Wiltershaar. Wiltershaar ligt midden in de natuur in de Achterhoek, weg van alle hedendaagse drukte. Hier kun je met je gezin gezellig samen Kerst vieren. Oliebollen bakken, proosten op het nieuwe jaar en dat allemaal zonder te veel overlast van vuurwerk. Zo kun je de jaarwisseling in alle rust afsluiten en het nieuwe jaar vol energie beginnen.

Herfst – vakantiepark

Beleef de herfst in de natuur in Nederland. De natuur verandert en de blaadjes aan de bomen kleuren geel, rood en bruin. En wat dacht je van de vele paddenstoelen die uit de grond komen. In de bossen bereiden de dieren zich voor op de winter. Dit is de periode wanneer het meest gebeurt in de natuur. Na een wandeling of fietstocht kun je weer opwarmen in een warm vakantiehuisje met een kop warme chocolademelk.

Lente: Bomen die in de bloei staan in het Nationaal Park

In de lente geniet je van de bloeiende natuur in de Achterhoek. De dieren ontwaken uit hun winterslaap, de bloemetjes beginnen te bloeien en de schapen lopen in de wei. De mooie fiets- en wandelroutes lenen zich om gebruikt te worden.

Zomer: Een ontspannen zomer op vakantiepark Wiltershaar

De zomer is de periode waar de meeste mensen naar uitkijken. Het is warm, lang licht en het bruist van de gezelligheid op de terrassen. In deze periode kun je zomers genieten van de natuur en leuke plaatsen in de Achterhoek.

Algemene vakanties

Naast de lange weekenden en seizoenen, zijn er in Nederland verschillende periodes om op vakantie te gaan.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie ontbloeit de natuur. Een prachtige periode om de natuur in Nederland te ontdekken. Ga bijvoorbeeld een weekend, midweek of hele week op vakantie. Per regio in Nederland verschilt de voorjaarsvakantie.Bekijk de website van de Rijksoverheid voor de actuele vakantiedata.

Zomervakantie

Nederland is een populair vakantieland, ook voor de zomervakantie. De vakantieperiode in Nederland verschilt per regio. De regio’s zijn verdeeld in het noorden, midden en het zuiden. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor de actuele vakantiedata.

Herfstvakantie

De blaadjes vallen van de bomen op de grond. De zonnestralen schijnen door de mist en de wilde dieren bereiden zich voor op hun winterslaap. De natuur is in beweging en met een vakantie in de Achterhoek kun je dit allemaal meemaken. Nog even tussen de zomer en Kerst erop uit. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor de actuele vakantiedata.

 

Tijdens welk seizoen of welke vakantie je de Achterhoek wilt beleven, op ons vakantiepark de Wiltershaar geniet je van de prachtige omgeving en uitstekende parkfaciliteiten. Bekijk de beschikbaarheid van onze accommodaties in jouw gewenste periode.

 

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Prachtige wandelroutes rondom Winterswijk: ontdek de natuur en historie van de Achterhoek
Nieuws 15|03

Prachtige wandelroutes rondom Winterswijk: ontdek de natuur en historie van de Achterhoek

Lees meer