Terug naar overzicht
23 juli 2021

Een staycation in Nederland

Een staycation: een term die je steeds vaker voorbij hoort komen en aan populariteit wint. Het betekent simpel gezegd een vakantie in eigen land. De laatste jaren ontdekken steeds meer Nederlanders de parels van ons eigen land. 

Wat is een staycation in Nederland?

Een staycation is een combinatie van twee woorden, namelijk: stay en vacation. De term wordt gebruikt voor een vakantie in eigen land in plaats van een vakantie naar het buitenland. 

Het principe van een staycation is een ontspannen vakantie in een vertrouwde omgeving. Je hoeft niet elke dag nieuwe dingen te ontdekken, maar kunt genieten van de natuur en steden dicht bij huis. Er zijn verschillende redenen waarom een staycation zo in trek is. Wij hebben ze op een rijtje gezet! De voordelen van een staycation:

  1. Een staycation is een duurzame keuze

    Voor een vakantie in eigen land hoef je niet uren in het vliegtuig, auto of op een boot te zitten. Op slechts enkele uurtjes rijden bevind je je al in een compleet andere omgeving. Woon je in de Randstad, dan rij je binnen drie uur naar de andere kant van Nederland. Zo bespaar je enorm veel CO2-uitstoot ten opzichte van de verre vluchten naar exotische bestemmingen. Daarnaast zijn deze afstanden erg goed te doen met een elektrische auto! 

    Ben je op zoek naar een mooi stuk natuur en cultuur in Nederland? Dan kunnen wij zeker Hofparken Wiltershaar in de Achterhoek aanbevelen! Dit park is met een duurzame visie gebouwd in één van de groenste omgevingen van Nederland.

  2. Verken ons eigen kikkerland met een staycation!Voor een fijne vakantie hoef je niet naar het buitenland. Nederland heeft enorm veel te bieden als vakantieland. Ons land is niet voor niets in trek bij buitenlandse toeristen. Als klein land hebben we enorm veel nationale parken, prachtige stranden, moderne architectuur, eeuwenoude historische gebouwen en nog veel meer! Je hoeft je niet te vervelen als je kiest voor een staycation in Nederland. Een omgeving die voor een staycation in trek is, is de Achterhoek. In deze regio vind je alle faciliteiten en activiteiten die je voor een vakantie nodig hebt.
  3. Vaker en korter op vakantieEen weekendje, midweekje of weekje weg, doen wij Nederlanders steeds vaker. We gaan steeds vaker en korter op vakantie. Een goede reden om te kiezen voor een staycation, want dicht bij huis op vakantie scheelt enorm veel reistijd. Hierdoor is het behapbaar om een weekend op vakantie te gaan! Een bijkomend voordeel is dat een last minute staycation zo geboekt is.
  4. Geen vakantiestress!Een vakantie heeft als doel ontstressen, maar vaak komt er redelijk wat stress kijken bij de vakantievoorbereidingen en de lange reis. Je hoeft niet in te checken voor je vlucht of twee uur van tevoren op het vliegveld te zijn. Of een hele route naar het buitenland uit te stippelen. In Nederland hoef je alleen wat spullen te pakken en de borden op de snelweg te volgen. Ben je op een staycation iets belangrijks vergeten? Geen probleem, binnen afzienbare tijd ben je weer op en neer gereden. Daarnaast zijn er door ons hele land winkels te vinden waar je alles kunt kopen.
  5. Last minute makkelijk te boeken!Op het laatste moment beslissen om toch nog even een weekend of midweek weg te gaan. Aangezien je snel op bestemming bent leent een staycation zich perfect voor een last minute vakantie in Nederland. Boek bijvoorbeeld een huisje op een vakantiepark in de natuur van de Achterhoek.

De Achterhoek als topbestemming voor een staycation

Genieten van het ultieme vakantiegevoel op slechts enkele uurtjes rijden, wie wilt dat nou niet? Op vakantiepark Hofparken Wiltershaar geniet je van rust, ruimte, comfort en de prachtig natuurrijke omgeving. De Achterhoek heeft alles voor een ontspannen of juist actieve staycation. Bekijk de beschikbaarheid of boek last minute een weekend vol ontspanning!

 

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Natuurlijk genieten van de ultieme vakantie met zomerkorting
Nieuws 12|05

Natuurlijk genieten van de ultieme vakantie met zomerkorting

Lees meer
Op vakantie in een Tiny House
wiltershaar, Wiltershaar Wiltershaar 28|06

Op vakantie in een Tiny House

Lees meer
DutchEnglishGerman