Hofparken
European Green Leaf Award 2022

Winterswijk genomineerd voor European Green Leaf Award 2022

Winterswijk genomineerd voor European Green Leaf Award 2022

Het nabijgelegen Winterswijk is genomineerd voor de Europese milieuprijs! Deze prestigieuze prijs is een erkenning voor de inzet op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. Laat ons vakantiepark Wiltershaar in de omgeving van Winterswijk liggen!

Wat is de European Green Leaf Award 2022?

Sinds 2015 reikt de Europese Commissie de European Green Lead Award jaarlijks uit. De prijs is in het leven geroepen om milieu inspanningen en prestaties van kleinere steden, van 20.000 tot 100.000 inwoners, te erkennen. De European Green Lead Award is het broertje van de European Green Capital Award. Die prijs wordt toegekend aan steden met meer dan 100.000 inwoners.

Wie met de prijs aan de haal gaat ontvang 200.000 euro als bijdrage aan de uitvoering van de groene initiatieven.

Naast Winterswijk zijn er nog 5 andere steden die kans maken op de European Green Leaf Award. De deelnemende steden worden beoordeeld op basis van zes milieuthema’s:

  1. 1. Natuur, Biodiversiteit, Duurzaam landgebruik en Bodem
  2. 2. Luchtkwaliteit en lawaai
  3. 3. Afval en circulaire economie
  4. 4. Water
  5. 5. Klimaatverandering en energieprestaties
  6. 6. Duurzame stedelijke mobiliteit

 

De steden worden beoordeeld op de huidige situatie en hun strategie voor de toekomst. Daarnaast is het belangrijk dat de betrokkenheid van de inwoners wordt omschreven.

De nominatie is een bekroning op de inspanningen van de gemeente van de afgelopen jaren. In de aanpak staat een energieneutraal Winterswijk die gecombineerd wordt met cultuurhistorie en biodiversiteit centraal. Wij van Hofparken delen deze visie en dit is ook terug te zien in ons park Wiltershaar!

Hofparken Wiltershaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Tijdens de inrichting van het park is het gerenommeerde landschapsarchitect van de Achterhoek doorvertaald naar de inrichting van het vakantiepark. Dit hebben we gedaan door veel uitbundig groen en aantrekkelijke waterpartijen op het park te plaatsen. De vakantiewoningen hebben als uitgangspunt dat ze energieneutraal en één zijn met de natuur. Daarbij is de Amalia vakantiewoning gebouwd van duurzame materialen. Verder zijn deze vakantiehuizen op energetisch gebied zelfvoorzienend, dankzij de zonnepanelen op het dak. Op deze manier draagt Hofparken Wiltershaar bij aan een duurzame vakantiebestemming in de Achterhoek.

Hofparken is trots dat het nabijgelegen Winterswijk tot de laatste zes kanshebbers van de European Green Leaf Award behoort. In september 2021 worden de twee winnaars bekend gemaakt!

Wij van Hofparken Wiltershaar kijken met vol enthousiasme naar de uitreiking van de prijs en hebben het volste vertrouwen in de duurzame aanpak van Winterswijk.

 

Lees ook onze andere blogs ⤵