Terug naar overzicht
9 december 2021

Op vakantie met uw hond, dat kan!

Wilt u op vakantie met uw hond? Dat kan uiteraard bij Hofparken. Een hond is onderdeel van het gezin en wij begrijpen dat u dat gezelschap graag meeneemt op vakantie. Bij onze duurzame vakantieparken die omringd zijn met de mooiste natuurgebieden, heeft elke hond de tijd van zijn of haar leven. De parken zijn ruim opgezet, rustig en omringd met groen, de perfecte plek om uw hond mee te nemen. Wanneer u het park verlaat, stapt u direct de natuur in waar u een heerlijke wandeling kunt maken met uw hond. Dus, op vakantie met uw hond? Boek dan een verblijf bij Hofparken!

Op vakantie met uw hond naar Wiltershaar

Op vakantiepark Wilterhaar kunt u samen met uw hond een onvergetelijke tijd beleven. Ga op pad met uw viervoeter in de nabij gelegen natuur:

Wenterslenterpad Winterswijk

Misschien wel de beste manier om het landschap van Winterwijk te verkennen is door het Wenterslenterpad te wandelen. Het perfecte pad om de hond bij mee te nemen. Tijdens deze wandeling komt u langs allerlei verschillende bezienswaardigheden als de Jacobskerk, de Tricotfabriek en de Lappenbrink. Zo ziet u wat van het pittoreske Winterswijk terwijl u in een oase van rust loopt en kan uw hond uitrazen in al het omliggende groen.

Recreatiepark Hilgelo

Op zo’n 20 minuutjes rijden van vakantiepark Wiltershaar ligt het mooie recreatiegebied Hilgelo te Winterswijk. Het gebied bestaat uit een groot meer met strandjes en grasvelden. In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) mogen de honden hier op het terrein zelfs los lopen. Een prachtige plek om zelf even te ontspannen en de perfecte plek voor uw hond om lekker uit te razen in het water, strand en op het grasveld.

Op vakantie met uw hond naar De Bergvennen

Ook op Hofparken De Bergvennen in Twente zijn honden van harte welkom. Dit hondvriendelijke vakantiepark is een paradijs voor honden waar je elke dag een andere wandeling kunt maken.

Bergvennen

Direct bij ons vakantiepark De Bergvennen in Noordoost Twente ligt het Natura2000 gebied De Bergvennen. Tijdens je wandeling kom je langs droge en natte heide, vennen, hooilanden en bos. Elk seizoen is hier wel iets te ontdekken, zowel voor de hond als voor jezelf.

Bronnenroute

Het Springendal in Twente verkennen? Ook dan ben je bij Hofparken De Bergvennen op de juiste plek. De Bronnenroute is een prachtige wandelroute van bijna 5 kilometer waar je hond aangelijnd ook mag wandelen. Dit gebied is bijzonder afwisselend en dus zullen je hond en jij hier zeker van genieten.

Je hond mee op vakantie? Van harte welkom!

Ook uw hond heeft bepaalde ‘eisen’ aan een vakantie. Lang in de auto zitten is voor honden bijvoorbeeld echt niet ideaal. Een vakantie in eigen land met uw hond is daarom de perfecte oplossing. Het klimaat op de vakantiebestemming is ook belangrijk om in de gaten te houden. Blijf je in eigen land, hoeft de hond niet eerst te wennen aan een ander klimaat. Daar zal uw hond zich alleen maar prettiger bij voelen.

Met de hond op vakantie heeft vele voordelen. Zo zorgt het voor een extra gevoel van veiligheid en gezelligheid tijdens de vakantie. Daarnaast is het een goede manier om de band tussen baasje en hond te versterken. Ook kan het ervoor zorgen dat de hond minder last heeft van verlatingsangst, omdat hij tijdens de vakantie niet elders wordt ondergebracht maar bij de vertrouwde personen blijft.

Bij het boeken van een vakantie met een hond is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo zijn de accommodatie bij Hofparken geschikt voor huisdieren en is er voldoende ruimte om de hond uit te laten. De groene omgeving van onze vakantieparken is het perfecte speelparadijs voor uw hond.

Op vakantie met uw hond in Nederland kan bij Hofparken, zowel in de Achterhoek als in Twente. De duurzame, ruim opgezette parken omringd met natuurgebieden biedt de perfecte plek voor een vakantie met uw hond in Nederland. Voor vragen en voorwaarden kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag verder een geschikte accommodatie voor u en uw hond te vinden en beantwoorden al uw vragen.

 

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Nieuwe eigenaar camping de Bergvennen ontwikkelt recreatiepark met 215 vakantiewoningen
de-bergvennen, De Bergvennen De Bergvennen 22|05

Nieuwe eigenaar camping de Bergvennen ontwikkelt recreatiepark met 215 vakantiewoningen

Lees meer
Beleef een fantastische vakantie in Overijssel
Nieuws 19|11

Beleef een fantastische vakantie in Overijssel

Lees meer