Terug naar overzicht
19 november 2021

Beleef een fantastische vakantie in Overijssel

Ben je van plan om op vakantie in Overijssel te gaan? Een uitstekende keus! Overijssel is namelijk een provincie met een prachtig wisselend landschap. Wanneer u op vakantie in Overijssel gaat kunt u van alles doen.

Het heeft mooie steden, natuurgebieden en afwisselende landschappen. In het oosten van ons kikkerlandje kunt u in de dorpen Ossenzijl, Blokzijl en Giethoorn het prachtige uitzicht op het water bewonderen, waar u ook kunt varen.

Een bezoekje naar de Sallandse Heuvelrug is ook zeker een aanrader, daar kunt u een heerlijk stuk wandelen door de bossen.

Activiteiten in Overijssel

Overijssel barst van de activiteiten. We hebben alvast de leukste uitjes in Overijssel, naar onze mening, onder elkaar gezet.

 • Wanneer u op vakantie in Overijssel bent is varen door Giethoorn onmisbaar. Ontdek Giethoorn terwijl u in een fluisterbootje door de pittoreske stad vaart, ontdek de stad wandelend of pak een terrasje met heerlijk uitzicht over het water en varende mensen.
 • Zin om in de avond iets te ondernemen? Bij het Theater de Meenthe kunt u naar toneel, cabaret, muziek- en dansvoorstellingen kijken. Er is keuze uit veel verschillende shows.
 • Ook voor de actievere persoon is Overijssel de perfecte plek. Door het wisselende landschap en het vele groen is er veel te doen voor wandelaars of fietsers. Het Laarzenpad is een leuk uitje als u van wandelen, water, modder en natuur houdt. Samen met een gids loopt u over het natuurpad het Weerribbenmoeras, waar de gids alles vertelt over het leven in het gebied.
 • Overijssel biedt zelfs een attractiepark. Erg leuk voor een dagje uit met het gezin! Attractiepark Hellendoorn en Slagharen zijn populaire attractieparken die veel worden bezocht. Gegarandeerd een leuk dagje uit.
 • In Luttelgeest bevindt zich de Orchideeën Hoeve. Duizenden orchideeën bloeien hier door elkaar. Door middel van een wandelpad kunt door alle tuinen lopen, die vol staan met deze prachtige bloemen.
 • Shoppen in de hoofdstad van Overijssel. Zwolle heeft veel leuke winkeltjes en is een prachtige stad om doorheen te lopen. Zwolle is perfect voor een geslaagd dagje shoppen of om heerlijk uit eten te gaan in één van de vele restaurants.

  Is dit alles? Nee, natuurlijk bij lange na niet, want er zijn nog veel meer uitjes in Overijssel. Denk aan veel leuke steden om te bezoeken, heerlijke plekjes om naar toe te gaan voor een hapje eten of natuurgebieden.

  Voor kind en volwassener is er van alles te doen, van activiteiten tot aan mooie bezienswaardigheden of een dagje shoppen. Met een vakantie in Overijssel kunt u het allemaal mee maken!

  De drie regio’s

  Overijssel is officieel opgedeeld in drie delen: de Kop van Overijssel, Twente en Salland. Overal vind je prachtige landhuizen, eeuwenoude kastelen, oude sfeervolle dorpjes en gezellig grotere steden als Deventer en Zwolle.

  Kop van Overijssel

  Gaat u op vakantie in Overijssel? In de kop van Overijssel kun je vooral terecht voor de mooiste natuurgebieden. Trek goede schoenen aan, neem de fietsen mee en ontdek de mooie landschappen, boerderijen, heuvels en wateren. De kop van Overijssel staat bekend als mooiste vaargebied van Nederland.

  Huur een bootje en ga het water op en geniet van het prachtige uitzicht en de mooie natuur. Vergeet niet om een lekker drankje en hapje mee te nemen. Lekker dobberen in het water onder het genot van de zon. Wat wil je nu nog meer?

  Sallandse Heuvelrug

  Als je op vakantie in Overijssel gaat is het leuk om naar Salland te gaan. In Salland vind je de mooie en gezellige stad Deventer. In Deventer kun je shoppen bij kleine boetiekjes en grotere winkels.

  Neem plaats op het terras aan het water en laat jezelf verwennen met lokale specialiteiten. Deventer is de ideale bestemming als je heerlijk uit eten wilt gaan. Salland bevat de Sallandse Heuvelrug, waar u kunt fietsen en uitzicht heeft op een prachtige heide.

  Twente

  Ook in Twente is er aan natuur geen gebrek. Het Lutterzand is een bekende plek. Hier zijn rivieren, strandjes en bossen te vinden. Een prachtige plek om doorheen te wandelen. Twente heeft tal aan pittoreske dorpjes en steden. Door de taal en de mensen voelt het echt als thuis komen.

  Een vakantie in Overijssel bij Hofparken de Bergvennen

  Overtuigd om op vakantie in Overijssel te gaan? Hofparken de Bergvennen maakt de vakantie helemaal af. Hofparken de Bergvennen biedt luxe vakantiehuizen gelegen op een mooi park midden in de natuur.

  Wanneer u uw verblijf uitstapt, ontsnapt u meteen even aan de waan van de dag. Ga de natuur in of onderneem een van de uitjes in Overijssel.

  Andere nieuwtjes

  Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

  Vakantieperiodes en seizoenen
  Nieuws 23|07

  Vakantieperiodes en seizoenen

  Lees meer