Terug naar overzicht
19 november 2021

Vakantie in Overijssel

Overijssel is een provincie met een prachtig wisselend landschap. Wanneer u op vakantie in Overijssel gaat kunt u van alles doen. Het heeft mooie steden, natuurgebieden en afwisselende landschappen. In het oosten kunt u in de dorpen Ossenzijl, Blokzijl en Giethoorn het prachtige uitzicht op het water bewonderen, waar u ook kunt varen. Een bezoekje naar de Sallandse Heuvelrug is ook zeker een aanrader, daar kunt u een heerlijk stuk wandelen door de bossen.

Activiteiten in Overijssel

Overijssel barst van de activiteiten. We hebben de leukste uitjes in Overijssel onder elkaar gezet:

  1. 1. Wanneer u op vakantie in Overijssel bent is varen door Giethoorn onmisbaar. Ontdek Giethoorn terwijl u in een fluisterbootje door de pittoreske stad vaart, ontdek de stad wandelend of pak een terrasje met heerlijk uitzicht over het water en varende mensen.
  2. 2. Zin om in de avond iets te ondernemen? Bij het Theater de Meenthe kunt u naar toneel, cabaret, muziek- en dansvoorstellingen kijken. Er is keuze uit veel verschillende shows.
  3. 3. Ook voor de actievere persoon is Overijssel de perfecte plek. Door het wisselende landschap en het vele groen is er veel te doen voor wandelaars of fietsers. Het Laarzenpad is een leuk uitje als u van wandelen, water, modder en natuur houdt. Samen met een gids loopt u over het natuurpad het Weerribbenmoeras, waar de gids alles vertelt over het leven in het gebied.
  4. 4. Overijssel biedt zelfs een attractiepark. Erg leuk voor een dagje uit met het gezin! Attractiepark Hellendoorn en Slagharen zijn populaire attractieparken die veel worden bezocht. Gegarandeerd een leuk dagje uit!
  5. 5. In Luttelgeest bevindt zich de Orchideeën Hoeve. Duizenden orchideeën bloeien hier door elkaar. Door middel van een wandelpad kunt door alle tuinen lopen, die vol staan met deze prachtige bloemen.
  6. 6. Shoppen in de hoofdstad van Overijssel. Zwolle heeft veel leuke winkeltjes en is een prachtige stad om doorheen te lopen. Zwolle is perfect voor een geslaagd dagje shoppen of om heerlijk uit eten te gaan in één van de vele restaurants.

 

Er zijn nog veel meer uitjes in Overijssel. Denk aan veel leuke steden om te bezoeken, heerlijke plekjes om naar toe te gaan voor een hapje eten of natuurgebieden. Voor kind en volwassener is er van alles te doen, van activiteiten tot aan mooie bezienswaardigheden of een dagje shoppen. Met een vakantie in Overijssel kunt u het allemaal mee maken!

De drie regio’s van Overijssel

Overijssel is officieel opgedeeld in drie delen: de Kop van Overijssel, Twente en Salland. Overal vind je prachtige landhuizen, eeuwenoude kastelen, oude sfeervolle dorpjes en gezellig grotere steden als Deventer en Zwolle.

Kop van Overijssel

Gaat u op vakantie in Overijssel? In de kop van Overijssel kan je vooral terecht voor de mooiste natuurgebieden. Trek goede schoenen aan, neem de fietsen mee en ontdek de mooie landschappen, boerderijen, heuvels en wateren. De kop van Overijssel staat bekend als mooiste vaargebied van Nederland.

Sallandse Heuvelrug

Als je op vakantie in Overijssel gaat is het leuk om naar Salland te gaan. In Salland vind je de mooie en gezellige stad Deventer. In Deventer kunt u shoppen bij kleine boetiekjes en grotere winkels. In Deventer kunt u ook heerlijk op het terras zitten aan het water en u kunt hier heerlijk uit eten gaan. Salland bevat de Sallandse Heuvelrug, waar u kunt fietsen en uitzicht heeft op een prachtige heide.

Twente

Ook in Twente is er aan natuur geen gebrek. Het Lutterzand is een bekende plek. Hier zijn rivieren, strandjes en bossen te vinden. Een prachtige plek om doorheen te wandelen. Twente heeft tal aan pittoreske dorpjes en steden. Door de taal en de mensen voelt het echt als thuis komen.

Een vakantie in Overijssel bij Hofparken de Bergvennen

Overtuigd om op vakantie in Overijssel te gaan? Hofparken de Bergvennen maakt de vakantie helemaal af. Hofparken de Bergvennen biedt luxe vakantiehuizen gelegen op een mooi park midden in de natuur. Wanneer u uw verblijf uitstapt, ontsnapt u meteen even aan de waan van de dag. Ga de natuur in of onderneem een van de uitjes in Overijssel.

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Receptie Wiltershaar nu ook in de weekenden geopend
wiltershaar, Wiltershaar Wiltershaar 5|03

Receptie Wiltershaar nu ook in de weekenden geopend

Lees meer
Fiets4Daagse Arrangement – inclusief 2 passe partouts
Nieuws 9|07

Fiets4Daagse Arrangement – inclusief 2 passe partouts

Lees meer