Hofparken
Duurzame vakantie

Duurzame vakantieparken

  • Kleinschalige vakantieparken in de natuur
  • Luxe en ecologisch ingericht
  • Te boeken met privé wellness

Duurzaam vakantie vieren in eigen land

Als je naar een milieuvriendelijke vakantie aan het zoeken bent, dan wil je natuurlijk het meest duurzame vakantieadres vinden! Hoe geniet jij van je vrije tijd en laat je tegelijkertijd een geringe ecologische voetafdruk achter? En, wellicht ook niet onbelangrijk, zonder ál te veel in te leveren aan gemak en luxe? Dat begint natuurlijk al bij het zoeken van een duurzame vakantiebestemming. Voor een duurzame vakantie in eigen land zit je bij Hofparken goed. Onze vakantieparken houden rekening met de natuur, dieren, mensen en de maatschappij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de duurzaamheid van vakantiewoningen, het gebruik van zonnepanelen, laadpalen en de groenvoorzieningen op het vakantiepark.

Duurzaamheid staat centraal bij Hofparken

Onze Hofparken liggen in schitterende natuurgebieden. We voelen ons daarom des te verantwoordelijker voor het welzijn van de natuur om ons heen. Bij Hofparken zijn onze duurzame kernwaarden terug te zien in de dagelijkse praktijk op onze vakantieparken. Wat je zoal kunt verwachten? Allereerst onze keuze om veel samen te werken met lokale ondernemers en lokale boeren die eveneens verantwoord werken. Deze lokale boeren investeren veel tijd, aandacht en geld aan het duurzaam produceren van producten. Deze boeren zorgen voor een gezonde bodem, gewassen en houden rekening met dieren. Alle dieren krijgen veel ruimte en grazen op het land van de boer zelf.

Hoe Hofparken bijdraagt aan duurzaamheid:

    Samenwerking met lokale ondernemers en boeren
    Zonnepanelen en warmtepompen in de woningen
    Zuivering afvalwater op het park

Ontdek onze milieuvriendelijke vakantieparken 

Onze eco vakantiehuizen en de parken

Duurzaamheid is de rode draad die door onze hele organisatie loopt. Bij een verblijf in één van onze vakantiewoningen, zie je ook direct waarom we een duurzaam vakantiepark zijn. Niet alleen zijn onze woningen gasvrij, ze zijn voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp om de energielasten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast zie je overal op onze vakantieparken een prachtige variatie van bloemen en planten. Hiermee proberen we een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. Ervaar het ultieme duurzame vakantiegevoel, waar je een kleine ecologische afdruk achter laat en dat allemaal tegen een eerlijke prijs!

Onze duurzame vakantiehuizen staan op ruime kavels, zijn volledig ingericht en beschikken over een royaal terras met een weids uitzicht over het coulisselandschap! Kies je voor een vakantiewoning met sauna of een vakantiewoning met hottub en sauna? Ook dan combineren we duurzaamheid met luxe en comfort. Zo hoef je echt niet in te leveren op het gevoel van comfort. Bij ons vier je duurzaam vakantie op sterrenniveau, waarbij je ook direct rekening houdt met het milieu. Hier is het natuurlijk genieten!

Vind jouw eco vakantiehuis bij Hofparken

Wat eerdere gasten ons vroegen

Wat zijn duurzame vakantietips?

Je kunt veel doen als je duurzaam op vakantie wilt. Zoek het dichtbij, bijvoorbeeld een vakantiepark in de directe omgeving van waar je woont, zoals onze parken die aan de Duitse grens liggen. Beperk het gebruik van plastic door afval te scheiden, een eigen plastic tas mee te nemen en bijvoorbeeld een flesje water bij te vullen of te kiezen voor een aluminium fles. Of probeer vega(n) recepten. Een keertje minder vlees of vis, een leuke kans om andere eetgewoontes te proberen.

Hoe wordt duurzaamheid ingezet bij Hofparken?

Duurzaamheid vormt een belangrijk onderdeel van de visie van Hofparken, zowel op de parken zelf als in de vakantiewoningen. Zo zijn de eco vakantiehuizen voorzien van duurzame goed isolerende materialen en hebben geen gasaansluiting. In plaats daarvan dragen zonnepanelen en geavanceerde vloerverwarming jaarrond bij aan een comfortabel als energiezuinig binnenklimaat. Behalve aan het ultieme vakantiegevoel van de gasten, dragen de beplanting en inrichting van het vakantiepark ook bij aan een zo groot mogelijke biodiversiteit.