Een Tiny House huren bij

Hofparken

Een Tiny House is een nieuwe woontrend die overgewaaid is vanuit Amerika en veel in populariteit aan het winnen is. Deze woontrend noemen ze ook wel de Tiny House Movement. Het woord zegt het zelf al: een Tiny House is een kleine woning die beschikt over alle benodigde voorzieningen. De gedachte achter deze kleine huisjes is het promoten van een eenvoudiger, maar betekenisvoller leven met een minimale ecologische voetafdruk als onderdeel van de filosofie. Je leeft als het ware buiten. Daardoor zijn inmiddels de tiny house vakanties in het leven gebracht. Een overnachting in een Tiny House brengt je helemaal tot rust en dichter bij de natuur.

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een klein, maar zo praktisch mogelijk ingericht huis. Tiny Houses zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te vinden. Zo zijn er Tiny Houses voor twee personen, maar ook voor vier personen. Ze verschillen van grootte, materiaal, inrichting en mogelijkheid tot verplaatsing. Een Tiny House is over het algemeen niet groter dan 50 m2, echter is er tegenwoordig ook de Tiny House XL variant die net iets meer comfort biedt. Deze huisjes zijn veelal duurzaam gebouwd en slim ingericht, waardoor elke vierkante meter een functie heeft. Denk bijvoorbeeld aan de functionele inrichting van de keuken en slaapkamers. Veel mensen hebben de gedachte dat een Tiny House zo minimalistisch mogelijk moet zijn, dit is echter naar eigen keus in te richten.

Het doel om de ecologische voetafdruk te verminderen dringt door tot de bouw van de huisjes. Veel Tiny Houses zijn gebouwd van duurzame materialen en vaak (voor een deel) zelfvoorzienend. Een bijkomend voordeel van de kleine huisjes is dat er minder gas, water en licht verbruikt wordt. Zo hoeven er bijvoorbeeld minder ruimtes verwarmd te worden dan in een gemiddeld huis.

De Tiny Houses van Hofparken zijn van alle luxe voorzien en omgeven door natuur. Zo kun je de vrijheid van een Tiny House ervaren, maar hoef je niks in te leveren op luxe!

Tiny house huren

Onze Tiny Houses in Nederland, verspreid over onze parken

Binnenkort
meer informatie
Binnenkort
meer informatie

Alle comfort die je nodig hebt tijdens een tiny house vakantie

Een Tiny House is over het algemeen functioneel ingericht, maar dat betekent niet dat de huisjes niet van comfort voorzien zijn. Er zijn voldoende kleine huisjes die van alle gemakken voorzien zijn. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met oven, een bank met tv en slaapkamer(s). Een achterliggende gedachte van Tiny Houses is de verbondenheid met de natuur. Vele Tiny Houses hebben daarom een uitgebreid terras of patio. Zo hoef je alleen maar de deuren open te slaan en het genieten kan beginnen.

Een Tiny House huren

Niet alleen het bewonen van een Tiny House is een trend, het huren van een Tiny House is helemaal in. Een Tiny House is ideaal als je een paar dagen of weken de drukte wilt onthaasten, of wilt ervaren hoe het is om eenvoudiger te wonen. Er zijn verschillende Tiny Houses die je kunt huren. De meeste Tiny Houses die je kunt huren zijn gevestigd op een vakantiepark, in de natuur of nabij een stad en voorzien van alle luxe.

Tiny house huren

Op vakantie in een Tiny House in de Achterhoek

Ook in de Achterhoek zijn de Tiny Houses te vinden. Even de chaos ontvluchten, maar wel met de gemakken die je thuis ook hebt, het kan! Op vakantiepark Wiltershaar kun je genieten van de rust en natuur in een luxe Tiny House. De huisjes zijn gebouwd van duurzame materialen en op energetisch gebied zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Daarbij bestaan de huisjes uit veel glas waardoor het zonlicht naar binnen schijnt. Via de schuifpui loop je het ruime terras op en kun je genieten van de natuur. Benieuwd of deze manier van vakantie bij jou past? Neem gerust een kijkje bij onze accommodaties of huur een Tiny House.

Het laatste nieuws via de mail ontvangen?