Terug naar overzicht
13 november 2022

Hofparken: duurzaam op vakantie in eigen land + 3 tips

Duurzaam op vakantie gaan. Wat houdt dat eigenlijk in, hoe kies ik voor een duurzame vakantie? Als je hierover meer wilt weten, lees dan hieronder verder. We vertellen je graag meer over deze opkomende trend, die helemaal aansluit bij de missie en visie van Hofparken.

Wil je duurzaam op vakantie gaan?

Wil je graag een verantwoorde keuze maken bij het kiezen van jouw vakantiebestemming? Waar moet je dan op letten? Duurzaamheid is immers een populaire trend, maar wat houdt dit in en hoe bepaal je of jouw vakantie ‘duurzaam’ is?

Als je naar een milieuvriendelijke vakantie aan het zoeken bent, dan wil je natuurlijk het meest duurzame vakantieadres vinden! Rekening houdend met de impact van de bestemming op het klimaat, dieren en de maatschappij.

Genieten én rekening houden met

Hoe geniet jij van je vrije tijd en laat je tegelijkertijd een geringe ecologische voetafdruk achter? En, wellicht ook niet onbelangrijk, zonder ál te veel in te boeten aan gemak en luxe?

Dat begint natuurlijk al bij het zoeken van een duurzame vakantiebestemming. Ga je ver weg of zoek je het dicht bij huis? Een reis per vliegtuig is per definitie al milieubelastender dan een reis per auto of trein. Of, ook steeds populairder: met de (elektrische) fiets, waarmee je tegenwoordig ook best een aardige afstand overbrugt.

Kortom: wil je duurzaam op vakantie gaan? Het vinden van een geschikt vakantieadres is eigenlijk best lastig. Gelukkig kunnen we je zoektocht makkelijker maken!

Het vinden van balans

Duurzaam op vakantie gaan is het vinden van een balans. Hoe vier ik vakantie, maar dan wel zo milieuvriendelijk mogelijk? De ene persoon is hierin de andere natuurlijk niet. Voor iedereen geldt: er over nadenken en bewuste keuzes maken, is al een prachtig begin. Kies je voor de trein of auto in plaats van het vliegtuig? Dat is voor jou misschien al een flinke stap.

Kies je voor een vakantie in eigen land? Zoek eens naar groene parken, zoals Hofparken! Onze vakantieparken houden rekening met de natuur, dieren, mensen en de maatschappij. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de duurzaamheid van vakantiewoningen, het gebruik van zonnepanelen, laadpalen en de groenvoorzieningen op het vakantiepark.

Ook bij Hofparken zijn we steeds op zoek naar de juiste balans, want voor iedereen is dit een flinke uitdaging.

Laadpalen op Hofparken WIltershaar als je duurzaam op vakantie wilt.

Duurzaam op vakantie? Laadpalen bij een vakantiewoning op Hofparken.

 

Wat doet Hofparken?

Onze Hofparken liggen in de schitterendste natuurgebieden. We voelen ons daarom des te verantwoordelijker voor het welzijn van de natuur om ons heen. Boek je bij ons? Dan kies je voor een duurzame vakantie!

Bij Hofparken zijn onze duurzame kernwaarden terug te zien in de dagelijkse praktijk op onze vakantieparken. Wat je zoal kunt verwachten? Allereerst onze keuze om veel samen te werken met lokale ondernemers en lokale boeren die eveneens verantwoord werken.

Lokale samenwerkingen

Deze lokale boeren investeren veel tijd, aandacht en geld aan het duurzaam produceren van producten. Deze boeren zorgen voor een gezonde bodem, gewassen en houden rekening met dieren. Alle dieren krijgen veel ruimte en grazen op het land van de boer zelf.

Dit proef je zeker terug als je gebruik maakt van onze ontbijtservice of bij het plaatsnemen in ons restaurant. Hier staan lokaal, vers en verantwoord voedsel centraal.

We ondernemen zo verantwoordelijk mogelijk. Door te kiezen voor Hofparken draag jij, met je keuze, direct een steentje bij aan een betere wereld!

Als rode draad door onze organisatie

Duurzaamheid is de rode draad die door onze hele organisatie loopt. Bij een verblijf in één van onze vakantiewoningen, zie je ook direct waarom we een duurzaam vakantiepark zijn. Niet alleen zijn onze woningen gasvrij, ze zijn voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp om de energielasten zo laag mogelijk te houden.

Daarnaast zie je overal op onze vakantieparken een prachtige variatie van bloemen en planten. Hiermee proberen we een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.

Boek een vakantie bij ons en je ervaart het ultieme duurzame vakantiegevoel, tegen een marktconforme prijs en je laat hiermee een geringe ecologische voetdruk achter.

We zijn een unieke keten van vakantieparken in Nederland waar alles samenkomt.

Kortom: boek en vier bij ons een duurzame vakantie. Bij ons laat je een kleine ecologische afdruk achter en dat allemaal tegen een eerlijke prijs!

Onze duurzame woningen

Romantisch een weekendje weg, met de familie op stap, met het gezin er even tussenuit en duurzaam op vakantie gaan? Kies bij ons uit verschillende luxe vakantievilla’s. Ieder milieuvriendelijke villa heeft zijn unieke kenmerken en eigenschappen. Elke Amalia staat in ieder geval op een ruime kavel, is volledig ingericht en beschikt over een royaal terras met een weids uitzicht over het coulisselandschap!

Kies je voor een vakantiewoning met sauna of een vakantiewoning met hottub en sauna? Ook dan combineren we duurzaamheid met luxe en comfort. Zo hoef je echt niet in te leveren op het gevoel van comfort. Op Hofparken is echt aan alles gedacht!

Bij ons vier je duurzaam vakantie op sterrenniveau, waarbij je ook direct rekening houdt met het milieu. Hier is het natuurlijk genieten!

Iedereen is welkom

Daarnaast is er ook gedacht aan comfort voor personen met een (lichamelijke) beperking. We vinden dat iedereen de kans moet krijgen om duurzaam op vakantie te gaan. Wil je iemand meenemen die niet goed te been is of in een rolstoel zit?

Boek dan bij ons één van onze rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes. Deze zijn onder andere gelijkvloers en het sanitair is aangepast ingericht. Iedereen is welkom bij Hofparken.

Kortom: ben je op zoek naar een verblijf met ruimte voor zes? Of een vakantiewoning die ruimte biedt aan meer dan 10 personen? Met zijn tweeën, vieren, zessen of zelfs met een groep van 20 personen duurzaam op vakantie gaan? Voor iedere vakantiewens hebben we een passende oplossing.

Bonus: 3 makkelijke duurzame tips

Bij een verblijf op Hofparken maak je al een duurzame keus door te kiezen voor een van onze duurzame accommodaties of door een hapje te eten in ons restaurant. Eet in ons gezellige restaurant verrassende gerechten, die gemaakt zijn met lokale producten. Dat is niet het enige wat jezelf kunt doen, maar de vraag is: wat kun je zelf dan nog meer doen als je duurzaam op vakantie wilt?

Zoek het dichtbij

Met ‘zoek het dichtbij’ bedoelen we dat je alles dichtbij kunt zoeken. Woon je in het oosten van het land? Zoek dan naar vakantieparken die in de omgeving liggen, zoals naar parken aan de Duitse grens. Hierdoor hoef je niet ver te reizen met de auto en ook dat is een bewuste verstandige keuze.

Leef je in Gelderland? Zoek naar alle vakantieparken die in Gelderland liggen of zoek naar duurzame vakantiewoningen in Overijssel.

Niet alleen geldt dit voor je vakanties, maar ook voor je werk bijvoorbeeld. Wat kun je zelf doen om je reisbewegingen te beperken, effectiever te doen of ga na welke reisbeweging niet altijd nodig zijn. Ieder kilometer die je bespaart, daarmee help je al het milieu. Alle kleine beetjes helpen.

Beperk het gebruik van plastic

Dat klinkt als een hele makkelijke inkopper en dat is het natuurlijk ook. Toch, in ons dagelijks leven, is het veelvuldig gebruik van plastic in heel veel dagelijkse zaken ingeslopen.

Vul bijvoorbeeld eens je flesje water bij of koop een aluminium fles. Neem een eigen plastic tas mee. Koop minder voorverpakt eten. Scheid je afval en breng plastic apart weg. Wie het kleine niet eert…!

Probeer eens vega(n) recepten?

Als je duurzaam op vakantie gaat, is dat misschien wel een hele goede en leuke kans om eens andere eetgewoontes te proberen. Een keertje minder vlees of vis? De vegetarische keuze op een menukaart is steeds vaker uitgebreid en verrassend lekker!

Ontdek zo ook eens de lekkerste gerechten die vegetarisch of helemaal veganistisch zijn bereid. Een dag per week minder vlees eten? Daarmee help je het milieu al enorm. Je kunt er vandaag al mee beginnen!

Neem eens jouw wekelijkse boodschappenlijstje kritisch door. Welke producten staan op de lijst, die je wel eens een keer kunt missen en sta hierbij stil in de supermarkt.

Ga jij ook duurzaam op vakantie bij Hofparken?

Wil jij duurzaam op vakantie gaan? Boek dan een duurzame vakantie bij Hofparken. Vier een heerlijke rustige vakantie met veel comfort en luxe en laat een geringe ecologische voetdruk achter. Fijn als jij een doordachte en verantwoorde keuze maakt voor een heerlijke duurzame vakantie in eigen land!

Boek hier een duurzame vakantie tegen een eerlijke prijs!

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Eerste modelwoning geplaatst op recreatiepark Wiltershaar
wiltershaar, Wiltershaar Wiltershaar 12|09

Eerste modelwoning geplaatst op recreatiepark Wiltershaar

Lees meer
Prachtige wandelroutes rondom Winterswijk: ontdek de natuur en historie van de Achterhoek
Nieuws 15|03

Prachtige wandelroutes rondom Winterswijk: ontdek de natuur en historie van de Achterhoek

Lees meer