Terug naar overzicht
13 juli 2022

Hofparken: duurzaam op vakantie in eigen land + 3 tips

Duurzaam op vakantie gaan. Wat houdt dat eigenlijk in, hoe kies ik voor een duurzame vakantie? Als je hierover meer wilt weten, lees dan hieronder verder. We vertellen je graag meer over deze opkomende trend, die helemaal past bij de missie en visie van Hofparken.

Duurzaam op vakantie gaan

Wil je graag een verantwoorde keuze maken bij het kiezen van jouw vakantiebestemming? Waar moet je dan op letten? Duurzaamheid is immers een populaire trend, maar wat houdt dit in en hoe bepaal je of jouw vakantie ‘duurzaam’ is?

Consumenten die een duurzame vakantie zoeken, willen zo milieuvriendelijk mogelijk op vakantie gaan. Rekening houdend met de impact van de bestemming op het klimaat, dieren en de maatschappij. Hoe geniet je van vrije tijd en laat je tegelijkertijd een geringe ecologische voetprint achter? En, wellicht ook niet onbelangrijk, zonder ál te veel in te boeten aan gemak en luxe?

Dat begint natuurlijk al bij het zoeken naar de vakantiebestemming. Ga je ver weg of zoek je het dichterbij huis? Een reis per vliegtuig is per definitie al milieubelastender dan een reis per auto of trein. Of, ook steeds populairder: met de (elektrische) fiets, waarmee je tegenwoordig ook best een aardige afstand overbrugt.

Duurzaam op vakantie gaan is het vinden van een balans. Hoe vier ik vakantie, maar dan wel zo milieuvriendelijk mogelijk? De ene persoon is hierin de andere natuurlijk niet. Voor iedereen geldt: er over nadenken en bewuste keuzes maken, is al een prachtig begin. Kiezen voor de trein of auto in plaats van het vliegtuig is voor veel vakantiegangers al een flinke stap.

Maak je die keuze en kies je voor een vakantie in eigen land? Zoek dan eens naar groene parken, zoals Hofparken. Deze vakantieparken houden rekening met de natuur, dieren, mensen en de maatschappij. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de duurzaamheid van vakantiewoningen, het gebruik van zonnepanelen, laadpalen en de groenvoorzieningen op het vakantiepark.

Laadpalen bij vakantiewoning op Hofparken

Laadpalen bij een vakantiewoning op Hofparken

Wat doet Hofparken?

Onze Hofparken liggen in de meest schitterende natuurgebieden. We voelen ons daarom des te verantwoordelijker voor het welzijn van de natuur om ons heen. Boek je bij ons? Dan maak je een duurzame vakantiekeuze.

Bij Hofparken zijn onze duurzame kernwaarden terug te zien in de dagelijkse praktijk op onze vakantieparken. Wat je zoal kunt verwachten? Allereerst onze keuze om veel samen te werken met lokale ondernemers en lokale boeren die eveneens verantwoord werken. Deze lokale boeren investeren veel tijd, aandacht en geld aan het duurzaam produceren van producten. Deze boeren zorgen voor een gezonde bodem, gewassen en houden rekening met dieren. Alle dieren krijgen veel ruimte en grazen op het land van de boer zelf.

Dit proef je zeker terug als je gebruik maakt van onze ontbijtservice of bij het plaatsnemen in ons restaurant. Hier staan lokaal, vers en verantwoord voedsel centraal.

Duurzaamheid is de rode draad die door onze hele organisatie loopt. Bij een verblijf in één van onze vakantiewoningen, zie je ook direct waarom we een duurzaam vakantiepark zijn. Niet alleen zijn onze woningen gasvrij, ze zijn allemaal voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp om de energielasten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast zie je overal op onze vakantieparken een prachtige variatie van bloemen en planten. Hiermee proberen we een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.

Boek een vakantie op een van onze Hofparken en je ervaart het ultieme vakantiegevoel, tegen een marktconforme prijs en je laat hiermee een geringe ecologische voetdruk achter. Zoek je naar een duurzaam vakantiepark met rust, ruime en natuur? Hofparken is een unieke keten van vakantieparken in Nederland waar alles samenkomt.

Onze duurzame woningen

Romantisch een weekendje weg, met de familie op stap of met het gezin even er tussenuit? Bij ons kies je uit verschillende luxe vakantievilla’s. Ieder milieuvriendelijke villa heeft zijn unieke kenmerken en eigenschappen. Elke Amalia staat in ieder geval op een ruime kavel, is volledig ingericht en beschikt over een royaal terras.

Kies je voor een vakantiewoning met sauna of een vakantiewoning met hottub en sauna? Ook dan combineren we duurzaamheid met luxe en comfort. Zo hoef je echt niet in te leveren op het gevoel van comfort, aan alles is gedacht. Op Hofparken vier je vakantie op sterrenniveau, waarbij je ook direct rekening houdt met het milieu. Hier is het natuurlijk genieten. Twee vliegen dus in een klap.

Daarnaast is er ook gedacht aan comfort voor personen met een (lichamelijke) beperking. We vinden dat iedereen de kans moet krijgen om op vakantie te gaan. Wil je iemand meenemen die niet goed te been is of in een rolstoel zit? Boek dan bij ons één van onze rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes. Deze zijn onder andere gelijkvloers en het sanitair is aangepast ingericht. Iedereen is welkom bij Hofparken.

Kortom: ben je op zoek naar een verblijf met ruimte voor zes? Of een vakantiewoning die ruimte biedt aan meer dan 10 personen? Met zijn tweeën, vieren, zessen of zelfs met een groep van 20 personen duurzaam op vakantie gaan? Voor iedere vakantiewens hebben we een passende oplossing.

Bonus: 3 makkelijke duurzame tips

Bij een verblijf op Hofparken maak je al een duurzame keus door te kiezen voor een duurzame accommodatie of door een hapje te eten in ons restaurant. Hierdoor eet je verrassende gerechten die gemaakt zijn met lokale producten, maar wat kun je zelf nog meer doen?

Zoek het dichtbij

Met ‘zoek het dichtbij’ bedoelen we dat je alles dichtbij kunt zoeken. Woon je in het oosten van het land? Zoek dan naar vakantieparken die in de omgeving liggen, zoals naar parken aan de Duitse grens. Hierdoor hoef je niet ver te reizen met de auto en ook dat is een bewuste verstandige keuze.

Leef je in Gelderland? Zoek naar alle vakantieparken die in Gelderland liggen of zoek naar duurzame vakantiewoningen in Overijssel.

Niet alleen geldt dit voor vakanties, maar ook voor je werk bijvoorbeeld. Wat kun je zelf doen om je reisbewegingen te beperken, effectiever te doen of ga na welke reisbeweging niet altijd nodig zijn. Ieder kilometer die je bespaart, daarmee help je al het milieu. Alle kleine beetjes helpen.

Beperk het gebruik van plastic

Dat klinkt als een hele makkelijke inkopper en dat is het natuurlijk ook. Toch, in ons dagelijks leven, is het veelvuldig gebruik van plastic in heel veel dagelijkse zaken ingeslopen. Vul bijvoorbeeld eens je flesje water bij of koop een aluminium fles. Neem een eigen plastic tas mee. Koop minder voorverpakt eten. Scheid je afval en breng plastic apart weg. Wie het kleine niet eert…!

Eet vega(n)

Als je op vakantie gaat is dat misschien wel een hele goede en leuke kans om eens andere eetgewoontes te proberen. Een keertje minder vlees of vis? De vegaratische keuze op een menukaart is steeds vaker uitgebreid en verrassend lekker! Ontdek zo ook eens de lekkerste gerechten die vegetarisch of helemaal veganistisch zijn bereid. Een dag per week minder vlees eten? Daarmee help je het milieu al enorm. Je kunt er vandaag al mee beginnen!

Neem eens jouw wekelijkse boodschappenlijstje kritisch door. Welke producten staan op de lijst, die je wel eens een keer kunt missen en sta hierbij stil in de supermarkt.

Ga jij ook duurzaam op vakantie bij Hofparken?

Wil jij duurzaam op vakantie gaan? Boek dan een vakantie bij Hofparken. Vier een heerlijke rustige vakantie met veel comfort en luxe en laat een geringe ecologische voetdruk achter. Fijn als jij een doordachte en verantwoorde keuze maakt voor een heerlijke duurzame vakantie in eigen land!

Boek hier een duurzame vakantie

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Thuiswerken in een vakantiehuis
Nieuws 28|10

Thuiswerken in een vakantiehuis

Lees meer